A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2012. december 28., péntek

Testbeszéd

Most olvasok egy nagyon érdekes könyvet a testbeszédről. Mindenkinek csak ajánlani tudom, nagyon hasznos és érdekes dolgok vannak benne. Én angolul olvasom, de azt hiszem megjelent magyarul is.
A címe The Definitive Book of Body Language és Barbara Pease, Allan Peasea szerzői. Magyarul a címe azt hiszem A testbeszéd enciklopédiája. Nem bírom letenni, olyan izgalmas.

Már olvastam a kézfogásról, a mosolygásról és most a kulturális eltérésekről olvasok. Ami az egyik országban kettőt jelent, az máshol azt, hogy Menj a pokolba. Vagy például ha rányit valaki a fürdőben egy nőre, az amerikai a mellét és a nemi szerveit takarja el, a skandinávok a nemi szervüket, a muszlim nők az arcukat.

A mosolygás és a nevetés nagyon fontos. Minél többet mosolygunk, annál több pozitív reakciót kapunk vissza a többi embertől. Egy perc nevetés 45 perc pihenéssel ér fel és 100 nevetés annyi, mintha 10 percig edzettünk volna az evezőpadon. 

A nők azt a férfit találják vonzónak, aki megnevetteti őket és a férfiak pedig azt a nőt,aki nevet a vicceiken. A férfiak általában nem kedvelik azt a férfit, aki a leginkább megnevetteti a nőket egy társaságban.

Ilyesmiket olvastam eddig. :-D