A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. február 10., vasárnap

Azori-szigeteki terveim

Végre volt egy kis időm elkezdeni szervezni az azori-szigeteki utamat.
Úgy döntöttem, hogy a szállásom végig Ponta Degadaban lesz, egy hostelban. Gondolkoztam még, hogy pár napig Riberia Grandeban is lehetnék, de a buszok valószínűleg jobban indulnak Ponta Delgadaból.

Első nap reggel érkezem a szigetre, így a szállás elfoglalása után városnézést tervezek. Ponta Delgada nem túl nagy város. Az biztos, hogy a botanikus kertbe el fogok menni.

A többi nap sorrendjét még nem tudom.

De egy nap el szeretnék menni búvárkodni. Ugyan évek óta van búvárvizsgám, de azóta sem merültem. Itt utána kell néznek a lehetőségeknek és az árnak is.

Egy másik nap busszal elutazom Nordestebe. Reggel 9-re lennék ott. Van egy szép világító torony és egy túraösvény is. A visszafelé busz 16-kor indul.

A negyedik nap el szeretnék menni bálna-és delfinnézőbe. Ez egy délelőtti program, így délután meg elmehetek egy rövid túrára Ponta Delgadaból.

Az ötödik nap Sete Cidadesbe megyek el. Ez egy hosszabb, 11 km-es, 3 órás túra.

A hatodik nap Furnasba mennék busszal és túráznék egyedül, vagy befizetnék egy kajakos-lovaglós túrára a tó körül. Ez az anyagi helyzetemtől fog függeni.

A hetedik nap Lagoa do Fogoba mennék túrázni, ez 12 km és 3 óra.

A túraútvonalak, amiket választottam általában a szigeten található tavak körül vannak, mivel gyönyörű képeket láttam róluk.

Már nagyon várom és szeretnék mindent tökéletesen kitalálni. Sajnos a couchsurfnges élet nem igazán aktív itt, de majd ha közeledik a dátum, írok pár üzenetet, hogy kinek van kedve velem találkozni.