A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2012. szeptember 18., kedd

A luxusautók és az erdőtüzek

Most, hogy már négy napja vagyok itt és elég sokat gyaloglok (részben, hogy megismerjem a várost, részben pedig azért mert nem szeretnék sokat jegyre költeni) feltűnt, hogy nagyon sok ember jár itt luxuskocsikkal. Körülbelül minden harmadik embernek Mercedese van. Most már értem, hogy hová adják el azt a sok Audit meg Mercit. :-)
A sok sétát egyébként érzem a vádlimban, azt hiszem egy gyúrós js megirigyelné majd februárban. :-D Viszont ilyen szépségekbe lehet botlani:

A másik dolog, hogy ez már a második erdőtűz a négy napban. Elég gyakori itt, mert nagy a szárazság. A legutóbbiban sajnos  négy tűzoltó meg is halt.

Leírom, hogy lakótársaim mivel foglalkoznak.
Az egyik lány biológusként végzett és laboránsként dolgozik nálunk. Férje azután költözött ide, hogy összeházasodtak és most biztosításokat köt. A másik lány matematikusnak tanul és mellette egy irodában dolgozik.
Egy dolog nehéz a lakásban számomra. Vagyis nem mindig. Az ajtót néha nehéz bezárnom és kinyitni,mert van valami a zárral és kb csak egy kis rész van, ahol megmozdul. Na hát elsőre ezt nem mindig sikerül eltalálni. Igyekszem majd nem úgy jönni, hogy nagyon kelljen mondjuk pisilnem. :-D