A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. április 6., szombat

Pastéis de Feijão – Hagyományos süti babbal

Néha veszek a boltban egy adag Pastéis de Feijãot. Eddig nem tudtam miből készül, de gondoltam utánanézek. Nagyon meglepődtem,mert a töltelékbe babot is tesznek, amit egyáltalán nem éreztem benne.

A recept a következő:

A tésztához kell:

200g liszt
125g hideg, sótlan vaj
1 csipet só
80ml meleg víz

A töltelékhez

6 tojássárgája
175g cukor
150g vörös vagy fehér  vesebab püré
100g őrölt mandula
1 ek vanília aroma

Elkészítés

Sütő előmelegítése 200 fokra.
Keverd össze a tésztához a sót, a vajat és a lisztet, majd lassan add hozzá a vizet. Tedd be a hűtőbe 20 percre.
Keverd össze a cukrot a tojássárgájával,majd add hozzá a babpürét (előtte 45 percig főzd a babot és készíts belőle pürét).
Keverd össze a mandulát a vaníliaaromával majd forgass össze mindent alaposan, ami a töltelékhez kell.
Kend ki a muffinformát vajjal és liszttel,majd tedd bele a tésztát. Utána mindegyikbe tölts bele 1,5 ek tölteléket és süsd 25 percig.


A boltban kapható így néz ki:

Pastéis de Feijão






Az eredeti receptet pedig angolul itt találod:

Pastéis de Feijão – Traditional red kidney bean cakes