A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2016. február 24., szerda

Ùj-Zéland: Gleccserek

Uj-Zelandon ket nagyon hires es sokak altal latogatoo gleccser van. Az egyik  a Fox gleccser, a masik pedig a Feren Jozsef gleccser. Persze Europaban is vannak gleccserek, de itt nagyon konnyu megkozeliteni oket. Europaban a  gleccsereket kb 6000 m felett lehet megnezni.
Mi elgyalogoltunk a gleccserig. Persze nem lehet tul kozel menni hozza, mivel nagyon veszelyes. Folyamatosan "mozog". Szerveznek helikopteres turakat, ahol felvisznek a gleccser tetejehez egy biztonsagos reszre es lehet maszkalni. ket fonek ez a tura 500 euro, szoval mi nem fizettunk be.
A Fox gleccsernel szakadt az eso es nagyon hideg volt.




A masik gleccser, a Ferenc Jozsef 30 km-re van a Fox gleccsertol. Ez nagyobb is el latvanyosabb, igaz nekem a masik jobban tetszett.






Ennel a szep tonal ebedeltunk. A kilatas gyonyoru volt, viszont rengeteg legy volt. Ezek az uj-zelandi szunyogok. Agressziv kis verszivok. Amiert rosszabbak mint a szunyog, hogy nem lehet oket hallani. Amikor a satorba bejonnek, szinte lehetetlen agyoncsapni oket, mert nem hallani, hogy hol zummognek. Engem minden nap megettek vacsorara, szinte vegig hosszu nadragban es pulcsiban kellett lennem.