A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2016. február 17., szerda

Ùj-Zéland: Christchurch

Christchurben volt egy hatalmas foldrenges par eve, ami majdnem teljesen lerombolta a varost. A taxisofor azt mondta nekunk, hogy olyan 6 evig fog meg tartani, mire mindent helyre tudnak allitani. Szoval a varosban minden epites alatt all, rengeteg uzlet, sot meg a plaza is kontenerekbol all.
Hatterben a plaza


Ez a kep teljesen jol demonstralja a varost


Az egyetlen nagyobb latvanyossag a botanikus kert volt. Sajnos nagyon sok idot nem tudtunk eltolteni itt, de lattunk sok szep viragot es fakat. Lehetett venni 5 dollarert gyonyoru viragokat, de sajnos mivel mi az ut elejen voltunk, igy nem tudtunk. Uj-Zelandi arakhoz kepest pedig nagyon jo szuvenir lehetett volna. :-D Egyebkent becsuletkasszas volt. Nem tudom, ez Magyarorszagon mukodne-e egy botanukus kertben.

Pafranyfaval

Itt is van hortenzia

A botanikus kert

Meg itthon elore megneztuk, hol tudunk a kemping gazunkhoz gazt venni, hol lehet penzt valtani es hogy hol van az autokolcsonzo.
Paulonak pici gazfozoje van, igy ot palackot vettunk. Penzt csak a bankokban lehetett valtani itt, de nem valtotttak nagyon rosszul. Az autokolcsonzohoz kellett egy picit gyalogolni, de szerencsere a csomagokat a hotelban hagytuk, igy nem kellett cipelni. Kaptunk egy Mazda Demio elenk zold autot.
Paulo eleg hamar belejott a masik oldali vezetesbe, csak az eslo ket napban mindig elinditotta az ablaktorlot az index helyett, mivel ebben a kocsiban fel volt cserelve.

A csodaautonk