A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2016. február 28., vasárnap

Ùj-Zéland: Balszerencséböl ...

Miutan megkaptuk az uj kocsit, ami egy sokkal nagyobb Ford Focus volt, elindultunk eszakra, hogy a Heaphy turaosvenyen turazzuk. Ut kozben megalltunk  Punakaikiban, ahol nagyon erdekes meszko formakat alakitott ki a tenger.






Miutan indultunk volna tovabb, megalltunk egy kilatonal. Nem tobbre mint ket perc. Aztan sajnos nem indult el a kocsi. Felhivtuk az autoberlo ceget, hogy mi ilyenkor a teendo. Ok aztan az automentosokhoz iranyitottak miket. Hosszas telefonalas es ket ora varakozas utan megerkezett az automentos. Aki nem volt tulsagosan kedves, sot, nagyon bunko volt. Azert volt nagyon merges, mert mi ot vasarnap hivtuk, a szabadnapjan. Nem akartam neki mondani, hogy mi is a szabadsagunk alatt vagyunk itt es nem a legjobb automentore varni. Plusz neki meg fizetnek is erte, ha jon. Ujrainditotta az aksit egy perc alatt es el is huzott. Pauloval meg kezet sem akart fogni.
Aztan hosszas tanakodas utan eldontottuk, hogy visszamegyunk Greymouthba. Az a szabaly, hogy ha a sofor hibajabol nem indult el a kocsi, akkor ki kell fizetni az automento dijat, ami 160 dollar. Viszont nekunk kell bizonyitani, hogy rossz volt az aksi. Mivel nem a mi hibank volt es nem akartuk kifizetni a 160 dollart, megbeszeltuk az autoberlos pasival, hogy egyutt elvisszuk egy szerelohoz, aki megnezi az aksit. Persze aznap le sem allitottuk a kocsit a kempingig, nehogy meg egyszer ki kelljen hivni Mike-ot...
Aztan masnap megnezte az autoberlos pasi, aki nagyon elcsodalkozott. Az aksi 11 honapja volt cserelve, szoval nem amiatt volt. Hanem az aksin egy csavar nem volt rendesen meghuzva es emiatt az erintkezes hibas volt es leallt a kocsi. Azon meg meginkabb meglepodott, hogy az automentos ezt nem csinalta meg. A lenyeg, hogy elvileg nem kellett fizetnunk.

Ezutan a kis kaland utan inkabb nem kockaztattuk meg a Heaphy turaovenyt es Nelson fele vettuk az utiranyt.
Ut kozben megalltunk Reeftonban. Itt volt eloszor aram bevezetve az egesz deli felteken. Banyavaros volt, aranyat banyasztak itt es par eve ujra megnyitottak a banyat.








Este egy nagyon jo kempingbe mentunk, ahol rengeteg lama volt.



Tiszta Amerika