A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2016. február 29., hétfő

Új-Zéland: Abel Tasman Nemzeti Park

Az Abel Tasman Nemzeti Parkban is rengeteg lehetőség van a túrázásra, de az egyik legjobb időtöltés a kajakozás. Elmentünk a helyi e-sitehoz, ahol egy francia lány segített nekünk. A sok turista miatt szeretik, ha külföldiek dolgoznak az információs központokban, mert hát az új-zélandiak nem igazan beszelnek más nyelven, csak angolul. Viszont sok esetben ezek a külföldi dolgozok nem ismerik a helyeket. Sokszor olyan alapvető kérdésre nem tudtak válaszolni, hogy egy bizonyos helyre aszfaltos út vezet-e. Ez a francia lány viszont jó segítség volt. Ő ajánlotta a lámás kempinget (Old Macdonald Farm, nem mellesleg 20 hektár) és a kajakos cégnek is itt volt a főhadiszállása, Marahuban.
A bérlés felszereléssel együtt 25 dollár volt fejenként.
Másnap reggel nyolckor volt a találkozó és a biztonsági oktatás (kb. egz óra). Aztán kocsival elvittek minket a tengerhez. Mivel mi tapasztalt kajakosok vagyunk, nem is kellett sokáig bizonygatni a srácnak, hogy mi tudjuk kezelni a hajót, ígz hamarosan útnak is indulhattunk.










Eleveztünk két kis szigethet, ahol rengeteg madár és fóka volt. Persze itt sem mentünk közel a fókákhoz, nehogy megzavarjuk őket. A kajakozás este ötkor ért véget és hosszú, kacskaringós úton mentünk el a DOC kempingbe, Elaine Baybe. A kemping nem túl nagy viszont nagyon szép volt a kilátás. Sőt este még láttunk egy oposszumot is.

Új-Zélandon egyébként rengeteg csónak van, szerintünk akinek nincs, az nem is igazi állampolgár. :-D
Itt láttam először leszállni olyan repülőt, ami képes a vizen is landolni.