A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2016. február 17., szerda

Ùj-Zéland: Elsö nap-megérkezés

Az eskuvo utan kedden indultunk el naszutra. A cel Uj-Zeland volt. Regi alma volt mindkettonknek, hogy elmehessunk es ezert is januarban hazasodtunk ossze, mert akkor ott nyar van. Mivel Paulo tanar es csak nyaron van szabadsaga, kihasznaltuk, hogy itt eskuvo utan 10 szabadnapot kap minden dolgozo.
Nem is valaszthattunk volna messzebb helyet, ha atszurjuk a Foldet Portugalianal, a masik oldalon Uj-Zeland jon ki. A repulout 37! oras volt, Lisszabonbol Dubaiba, Dubaibol Bankokba, Bankokbol Sydneybe es Sydneybol Christchurchbe. Dubaiban kellett varnunk 8 orat, de szerencsere adtak vouchert, amivel lehetett menut enni nehany ottani helyen. Igy is nagyon hosszu volt es megerkezesunkkkor szinte csak aludni szerettunk volna.
A hataron nagyon szigoru ellenorzes van. Mivel mi sporolni szerettunk volna a kajan (az orszag nagyon-nagyon draga), rengeteg konzervet vittunk, volt nalunk meg kolbasz, szalami, lencse es rizs is. Mivel mi bevallottuk ezeket es ki is szurt a harator kutya minket, az osszes borondunkbol ki kellett pakolni. Sajnos a magyar hazi kolbaszt elvettek, mert nem volt rajta cimke, hogy hol keszult. Az olivaolajat (amit egy fantas uvegben vittunk), azt nem vettek el, nem is ertem hogy miert. Az osszes rizst es lencset kibontottak. Vegigneztek a satrunk, a turacipoink.... Szoval ott voltunk egy orat pluszban, de szerencsere nem tudtak buntetest rank verni, mivel tenyleg mindent bevallottunk.
Amugy mar a megerkezesnel picit csalodtunk, nagyon bunko volt a vamos, az akcentusa szornyu, es ha visszakerdeztunk, mert nem ertettuk amit mond, akkor meg hulyenek nezett minket. Paulo es en is nagyon jol beszelunk angolul, szoval nem azert nem ertettuk. Egyebkent azt megfigyeltem, hogy nem tul bo a szokincsuk, nem tudjak mas szavakkal kifejezni maguk vagy elmagyarazni maskepp.
A lenyeg, hogy lassan, de uton voltunk a szallodahoz. Csak a kovetkezo naptol bereltunk autot, igy elso nap a reptertol transzfer vitt el minket.
A repter Christchurben nincs annyira kozel, plusz meg dugoba is kerultunk, de ot orakor mar a szallason voltunk.
A szallas egy nagyon pici, ablaktalan szoba volt, de igy is 90 dollarba kerult egy ejszakara. 1 dolla egyebkent olyan 183 Ft.
Az idoeltolodas egyebkent 13ora, szoval jo kis jetleggel probaltunk aludni.

Meglepi naszutas torta a gepen

A hotelszobaban meg Biblia is volt :-D