A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. július 7., vasárnap

Minho-a zöld bor és a vadlovak vidéke

A hétvégén Portugália északi részét jártunk be, Minho régiót és átutaztunk Spanyolrországon is.

Első nap Cabedelo strandján mártóztunk meg, nagyon jól esett, mert közel 40 fok volt. Utána Viana de Casteloba mentünk át egy hídon, amit az Eiffel torony tervezője tervezett. Vianaban sétáltunk egy picit a belvárosban és felmentünk a katedrálishoz.


















Este egy nagyon szuper kempingben szálltunk meg , nem voltak sokan és élőzenés koncert is volt. Vacsorára francesinhát ettünk Ponta de Limában, elképesztően finom volt.










Másnap elindultunk vadlovakat keresni a Nemzeti Parkban. Ehhez Senhora da Peneda szikláit másztuk meg. Vadló nem volt itt, de láttunk szép hegyeket és legelő marhákat.




















Aztán Lamas de Mouroban láttunk vadlovakat!








Átmentünk Spanyolroszágba is mert ott rövidebb űton jutottunk el a leginkább védett részébe a nemzeti parknak, Mata de Albergariaba. Itt nem lehetett megállni sem a kocsival és fizetni kellett a belépésnél. Kifelé jövet megálltunk egy tónál fürdeni is és este Campo do Gerésben sátraztunk egy olyan kempingben, aminek még medencéje és teniszpályája is van.







Vasárnap Guimaresbe mentünk, 2001 óta az UNESCO Világörökség része és 2012-ben ez volt Európa kulturális fővárosa. Idén a sport fővárosa. Itt született Portugália, innen számazik az első király.