A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. július 14., vasárnap

Europa szorfparadicsoma

Almagreira

A hetvegen Penichbe mentunk. Az volt a tervunk, hogy elhajozunk a Berlengas szigetre es ott toltjuk az ejszakat, Ez egy nemzeti park, csak limitalt hely van a satrazasra. A sziget pici, nagy reszt strandolni lehet. Sajnos nem voltunk tul szerencsesek az idovel, mert penteken elkezdett esni az eso es nem is allt el.
Elso nap vadkempingeztunk Peniche mellett. A kilatas csodas volt a satorbol, az oceanra nezett. Vettunk uj matracokat is, amit a kovek ellenere nagyon kenyelmes volt aludni.


Baleal


Szombaton aztan ugy dontottunk, hogy mivel ilyen rossz lett az ido, nem hajozunk. Igy bejatunk Penichet, elmentunk Europa legjobb szorfos helyere, a Supetubos strandra. Peniche nagyon nepszeru a fiatalok koreben, foleg akik szorfozni szeretnek. Sokan jottek lekokocsikkal vagy furgonokkal.
Mar reggel 8-kor lattunk szorfosoket. Az igazi szorfos koran kel. :-)








 Cabo Carvoeiro - Nau dos Corvos e Berlengas





Praia de Supertubos


Delutan pedig elmentunk Rio Maiorba, az egyetlen hely, ahol a hegyek kozott keszitenek sot. belecsoppentunk egy lovagi fesztivalba is, volt harc meg fegyverbemutato. A falucska nagyon tetszett, minden fabol volt a so miatt es eleg kozepkorinak nezett ki. Az emberek a faluban is olyasmi ruhat viseltek.






 Buracas do Casmilo