A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. szeptember 18., szerda

Költözünk az Ezüst hegyre

Tegnap nagy örömmel újságolta Paulo, hogy sikerült egy házat találnia Redondotól 3 km-re.
Hétfőn ment bejelentkezni a munkahelyére és aznap megnézett 5 kiadó házat. Abból kettő tetszett neki, az egyik 6 km-re van Redondotól és 2 hálószobás, nappalis kandallóval. A másik egy három hálószobás volt. Ahogy elmondta, a távolabbi tűnt jobbnak. itt nagyon fontos a kandalló, mert elég hideg van télen.
Aznap este sátraznia kellett mivel nem volt még lakás. (Ami nekem fura, hogy ilyenkor semelyik kollégája sem ajánlotta fel, hogy egy éjszakára maradhat náluk. pedig néhányan ismerték már).
Egy hegyre ment sátrazni, de kijöttek a rendőrök. Nem csinált semmit és igazából szabad volt ott sátrazni, de nem messze van egy nagyon elzárt település és az ottani lakók látták a kocsiját és kihívták a rendőröket. nem büntették meg, de azt mondták, hogy inkább menjen máshová, mert ott sok öreg falubelinek van puskája és nem lehet tudni, hogy mi történne. Így Redondoba ment vissza, ahol a vásárok helyén sátrazott.
Kedden nincs órája, így lakást keresett egész nap.
Hétfőn kapott egy telefonszámot egy volt kollégájától, amit nem tudott elérni, így elment a tulaj házához.
Aztán délután már nagy örömmel hívott, hogy megvan a ház, 200 euróért. Ezüst hegyen. Szőlőmezők között.

Tegnap este skypeon mutatta meg, de a két hálóban nem volt villany, így csak nagyjából láttam. Nagyon szép. Kék ablakokkal, a fal mindenhol fehér. Jövő héten majd készítek pár képet.

Most lassan elhozza a cuccokat a barátjától és együtt fogjuk elrendezgetni a dolgokat. Már nagyon várom.

Aztán hogy majd mit kezdek ott magammal, az kiderül. A lényeg, hogy azzal lehetek akit szeretek és aki ugyanúgy viszont szeret. Hinni kell és minden meg is fog oldódni.