A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. szeptember 19., péntek

Festival da Planície Mediterrânica- Sete Sóis Sete Luas

A mult hetvegen a Sete Sóis Sete Luas mediterran tanc es zenei fesztivalon voltunk Castro Verdeben. Ez a rendezvenysorozat 13 orszag  (mediterran orszagok) es 50 varos reszvetelevel kerul megrendezesre. Lehet itt ingyen kocertekre jarni, tancot tanulni es mindenfele, az orszagnak megfelelo kulturalis programon reszt venni.

Festival Sete Sóis Sete Luas

Mi pentek este erkeztunk es a hon szeretett olcso kempingunkben gyorsan felallitottuk a satrat es elcsiptuk meg az utcai dobos showt, akikkel elvonultunk a satorba, ahol bal volt. Ami tancokat delelott tanultak az emberek, itt most gyakorolhattak.
A szombati nap delelott elmentunk balkan tancokat tanulni, a horvat es a roman tancot meg ugy ahogy birtam kovetni, de a gorog es a talan szerbet mar nem. Paulo lelkesen nyomta, de hat neki egyszer elmutatnak valamit es mar tudja is. En eleg botlabu vagyok, de csinaltam legalabb kepeket.







A varva vart program, a tavernalatogatas volt. 3 tavernat latogattunk meg, ahol kaptunk egy-egy pohar bort es nemi ennivalot. Az elso helyen mar multkor voltunk, itt meg alentejoi eneklos banda is volt, negy fiatal srac es egy gitaros. A masodik hely a kedvenc tavernam, ott is voltunk multkor es nagyon finom kecskesajtot adtak. Itt tizeneves gyerekek jatszottak harmonikan. A harmadik helyen is finom volt a sajt es ujra az enekesek voltak. Akiket aztan kesobb a szinpadon is lattunk, ott mar kevesbe laza hangulatban.

Meg ures.

Mar tele.






Este meg elmentunk egy olasz zenekar koncertjere, telthazas buli volt. Ok voltak a Sossio Banda.


A nagy attrakcio egy utcai szinhaz volt, egy spanyol tarsulat tartott elkepeszto es nagyon ilyeszto showt. Folge a gyerekeket vettek celba a csunya golyalabas ordogok, de en is bujtam Paulo moge, aki egyre csak kozelebb es kozelebb szeretett volna menni. De vegul szerencsere nem vitt el az orog. :-D

CARROS DE FOC (Alicante, Espanha) ”Adramelech” – Teatro de rua

Vasarnap meg el szerettunk volna menni a reggeli tanctanitasra, de mas helyszinen volt, amit mi eleg keson realizaltunk. A kedvenc tavernankban ettunk elkepesztoen finom fekete diszno sonkat dinnyevel es sajttal aztan hazaindultunk.






Jovore is megyek, az biztos!