A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. szeptember 7., vasárnap

Festival do Crato

Mindig augusztus utolso heteben rendezik meg a cratoi fesztivalt. Crato Alentejo belso reszen helyezkedik es es egy pici telepules. 30 eve kezmuves es gasztronomiau vasarkent indult, de par eve fesztivalla notte ki magat. Most mar neves zenekarokat is meghivnak. Iden eloszor mentunk el egy napra es nagyon jo volt. Nekem foleg a kezmuves resze tetszett es az arak.
A napi belepo 10 euro, a negy napos berlet 22 euro. A berletben benne van a satrazasi lehetoseg is, ami a falu hataraban van. Ami nagyon szuper, hogy alentejoi arak vannak. Egy pohar sor 60 cent. Nagyobb fesztivalokon minimum egy eurot kernek el.
Feltunk, hogy nem lesz majd hely az ettermekben, de nyitasra odamentunk es elsokent kaptunk vacsorat. Most ettem talan eloszor migast krumplibol. A fesztival teruleten is normalis arakon voltak a kajak, de igy legalabb nem ott voltunk egesz delutan.
A fo koncert, a The Hives nekem kicsit keson kezdotott, fel 1 utan. Az elotte levo ket zenekar portugal volt, nagyon tetszett, foleg az elso. Jovore is mennek. :-D

Festival Crato 2014 

Regota almodozom olyan vasbol keszult festmenyrol, ami egy alentejoi tajkepet abrazol. Nagy szerencsemre volt egy kiallito, aki tolunk fel oranyira Estremozban lakik. Azt hiszem hamarosan megostromoljuk, mivel nala lattuk legolcsobban ezeket a dolgokat.

António Moreira
https://www.youtube.com/watch?v=yJjnBvALrcs
https://www.facebook.com/arteferro70


Utcakep

Utcakep