A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2015. május 25., hétfő

Iszlam fesztival Mértolaban

A hetvegen Mértolaba mentunk a 7. iszlam fesztivalra. Ketevente rendezik meg. Van arab vasar (souk), koncertek, tancos workshopok es mindenfele mas program.
Csutortokon nyitottak meg es vasarnapig tartott. A fesztival alapja az, hogy az arabok 500 evig itt voltak. Sok hasonlo es kozos dolog van a portugal es az arab kulturaban  is. (pl a festett csempek, az azulejok).
Jo volt, hogy penteken tudtunk korbenezni a vasaron, mert  a hetvegen mar nagyon sokan voltak.
Este egy blues koncertre mentunk, Amar Sundy koncertre. Nem is gondoltam volna, hogy szeretem a bluest. :-)

https://www.youtube.com/watch?v=P8_2SDW8TRM

Este Mina de São Domingosban aludtunk a toparton. sajnos nem volt nyitva a bufe wc-je (pedig eddig mindig nyitva hagytak ejjelre), de masnap le tudtunk furdeni a nyilvanos zuhanyzoban.

Szombat este egy nagyon jo koncertet lattunk, a Mdou Moctar tuareg egyuttestol.

https://www.youtube.com/watch?v=0alX4QzelzM

Ami nagyon jo otlet volt, hogy mentaleveleket szortak a szinpad eele, igy a koncert alatt mindig nagyon jo illat volt, ahogy az emberek tapostak.













Vasarnap volt a nevnapom. Mivel csak a magyarok es a szlovakok unneplik, igy itt nincs. De en megtartom, sot Paulo is valasztott mar maganak egyet a sok Pal kozul. Szombaton felhivtuk a kedvenc tabernankat (Taberna de Zé Simões) es rendeltunk sult majat. emlekeztek is rank, mert harom hete is voltunk ott, de akkor nem rendeltunk elore es nem volt kaja. Nagyon finom volt, csinaltak melle salatat es sult krumplit, desszertnek pedig gyumolcssali volt. Osszesen 8 eurot fizettunk fejenket a borral es az eloetelekkel is. Remelem hamarosan megyunk. Egyebkent barmit rendelhettunk. Azert a majat kertem, mert itt nem nagyon lehet talalni plusz en nem tudok olyan jot csinalni mint anyukam vagy a tabernaban.