A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. december 20., péntek

Migas Alentejanas

A migas egy alentejoi étel, amit köretként szoktak felszolgálni főleg grillezett húsok mellé. A készítése egyszerű, száraz kenyér, zsír, fokhagyma és vöröshagyma kell hozzá. Kenyér helyett lehet burgonyából is készíteni. Itt Redondoban lehet spárgás migast enni. Ezt viszonylag ritka találni, de itt szinte minden étteremben spárgás is van. Nagyon finom, főleg báránnyal vagy fekete sertéshússal. Én szinte mindig ilyet kérek.
Egyébként itt nem árt tudni, hogy sokszor akkora adag ételeket adnak, hogy az elég kettő vagy három embernek is. Múltkor öten voltunk és két adagot rendeltünk, legutóbb hárman és másfelet. Alig bírtuk legyűrni a végén. Aztán ajándékba kaptunk kóstolót egy gyógynövényből (poejo) készült likőrből. Még nem ittam előtte, de nagyon ízlett. A növény rokona a mentának, így picit olyan íze volt. Mivel este 8 után mentünk, így nem ittunk kávét. Általában ha nem kérnek az emberek kávét, akkor kapnak ajándékba valami italt. Szeretem ezt az éttermet, nem rég fedeztük fel.

http://www.despertaraomundo.com.br/?p=753&lang=en