A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. december 20., péntek

Fogorvos part 2.

Tegnap megint fogorvoshoz mentem, mert az egyik alsó bölcseségfogam hétfő óta fájt. Redondoban van fogklinika, kettő is. Mi abba mentünk, amit Paulo munkatársa ajánlott. Itt öt fogoros van és már másnapra kaptam is időpontot.
Mákomra el tudtam kérni a tavalyi coimbraiaktól a panoramaröntgnt és este 8-kor visszaentünk. Itt nem csinálnak ilyen röntgent mert kicsi klinika. Viszont az ideget látnia kellett az orvosnak. Gyorsan odatelefonáltuk a másik helyre, hogy vészhelyzet van és hogy nem Coimbra környékén lakunk. Egy óra után és a második telefonálás után át is küldték.
 Egy órás műtét volt, már azt hittem sosem lesz vége és csak kétszer tartottunk szünetet. El kellett törni a fogat. A doki az elején mondta, hogy szerinte nem lesz túl bonyolult, aztán a végére az egyik legkomplikáltabb esete lettem. Szerencsére őt kaptunk, mert direkt csinált speciális képzést Kubában bölcsességfog kiszedésben. Paulo eljött velem, de az orvos beszélt angolul.
Este 10-kor még el kellett menni Évorába a gyógyszerekért mert pont a redondoiban ne volt meg a fájdalomcsillapító. Ami fura, hogy itt az összes receptet egy papírra írják és ha valamelyik nincs meg, akkor addig kell a különböző gyógyszer tárakba menni, amíg nem találsz egy olyat, ahol minden meg van. Most puffadt pofival fekszem, mert 3 napig nem csinálhatok semmit és csak pépes ételt ehetek.
A kezelés 130 euróba került, gondolom ha kellett volna még egy panoráma röntgent csinálni Évorában, akkor még többe.
Remélem jövő Karácsonykor nem kell megint mennem, mert még van kettő másik...