A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. október 28., hétfő

Agyagmuves muzeum Redondoban

Vasarnap a redondoi Kezmuves Muzeumban voltunk. Az agyagmuvesseg Redondobol indult ki, az 1950-es evekben a faluban 20 helyen foglalkoztak vele. Foleg edenyeket keszitettek, de volt aki cserepet es volt aki nagy agyagedenyeket, amiben a bort taroltak. Ezen a reszen hordo helyett 200-500 literes edenyekben tartottak regen a bort. Egy ilyen 200 literes edeny olyan 200 euroba kerul.

Museu do Barro de Redondo

Paulotol kaptam ajandekba egy kavescseszet. En hoztam neki egy korondit, ugyhogy o magyar, en portugal cseszebol iszom a kavet. Termeszetesen fekete disznos. :-D


Ezt a zsebkest pedig a szonyegkiallitason kaptam.

Redondoban van meg Bormuzeum es Enoteca is, vagyis borozo ahol bort lehet venni es kostolni. Redondoban van egy termeloszovetkezet, akik az itteni gazdaktol megveszik a szolot es bort keszitenek belole. A redondoi az egyik legnagyobb borvidek itt a kornyeken.

Ami nagyon szimpatikus itt, hogy a muzeumok ingyen vannak. Azt nem tudom, hogy milyen sok latogatojuk van, de az biztos, hogy aki minket meglatogat, ot biztosan elvisszuk vagy ide vagy a kezmuves muzeumba.