A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2015. június 7., vasárnap

Mezogazdasagi vasar Santaremben

Minden evben megrendezik Santaremben az eves mezogazdasagi kiallitast es vasart. Olyasmi ez, mint az OMEK Budapesten. Tobb mint egy hetig tart, sokfele program van, meg estenkent koncertek is. Santarem Ribatejo regioban van es a lotenyesztes es a marhatenyesztes fo terulete. Itt nem sok hegy van, igy rengetegen foglalkoznak mezogazdasaggal. Annyira nem is lattunk sok allatot, viszont rengeteg kukorica es paradicsomfoldet. Van viz es napsutes dogivel.
A vasarra az elso nap mentunk. Sajnos amit nagyon szerettunk volna latni- a lovasversenyt- az elmaradt. Paulo meg nem latott olyan dijugrato versenyt, ahol  "6 leces" akadalyt kell atugrani.
Csomo penzt el tudtam volna kolteni viragokra, rengeteg gyonyoru hortenziat arultak. Jo hely itt annak, aki fakat szeretne venni a farmjara, mert kivitol kezdve marakujaig minden volt. Aztan volt egy sator, ahol mindefele regiobol jottek emberek sajtokat, borokat es kolbaszokat arulni. Egy helyen volt kezmuves sor, de nem tudtunk venni, mert az egyik szponzor a legnagyobb sorgyar volt, es ok is aznap tudtak meg, hogy nem arulhatnak sort miattuk. Vegtelenul szomoruak voltunk, mert meg megkostolni sem lehetett... Volt egy sator, ahol kezmuvesek voltak. Nem volt semmi extra itt.
Ami nagyon tetszett, az persze az allatos resz volt. Sokkal tobbfele szarvasmarha fajtat lattunk mint az Ovibejan. Volt par uj kecskefajta is. Viszont szegeny allatok nagyon szenvedtek a melegtol, 35 fok volt atlagban. Az Ovibejan nem satorban vannak az allatok, hanem rendes epuletben es neha vizparat spriccelnek a levegoben. Volt egy lo, ami nagyon szenvedett.

Bísaro sertes

Porco alentejano

Charolesa

Lusitano lo

Ez egy albino lusitano

Barosä

Mertolenga



Barosä bika


Arouquesa

Mirandesa


Vadkacsak, amit vadaszatokra nevelnek

Furjek

Angus