A recept a következő:
A tésztához kell:
200g liszt
125g hideg, sótlan vaj
1 csipet só
80ml meleg víz
A töltelékhez
6 tojássárgája
175g cukor
150g vörös vagy fehér vesebab püré
100g őrölt mandula
1 ek vanília aroma
Elkészítés
Sütő előmelegítése 200 fokra.
Keverd össze a tésztához a sót, a vajat és a lisztet, majd lassan add hozzá a vizet. Tedd be a hűtőbe 20 percre.
Keverd össze a cukrot a tojássárgájával,majd add hozzá a babpürét (előtte 45 percig főzd a babot és készíts belőle pürét).
Keverd össze a mandulát a vaníliaaromával majd forgass össze mindent alaposan, ami a töltelékhez kell.
Kend ki a muffinformát vajjal és liszttel,majd tedd bele a tésztát. Utána mindegyikbe tölts bele 1,5 ek tölteléket és süsd 25 percig.
A boltban kapható így néz ki:
Pastéis de Feijão |
Az eredeti receptet pedig angolul itt találod:
Pastéis de Feijão – Traditional red kidney bean cakes