A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. április 24., szerda

Bacalhau A Gomes De Sa

Vasárnap tanultam ezt a nagyon könnyű tőkehal receptet.

A hozzávalók:
fél kg tőkehal
olivaolaj
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma

bors
fél kg krumpli, héjában főzve majd összevágva
4 főtt tojás
8 fekete olivabogyó
1 tk petrezselyemzöld

Elkészítés:

Áztasd be a tőkehalat és főzd meg vízben, majd szedd szét pici darabokra. Utána tedd bele meleg tejbe 2-3 percre.
Közben főzd meg a krumplit és vágd szét negyedekre. 
Olivaolajban dinszteld meg a hagymát és a fokhagymát, majd sóz és borsozd meg. Keverd össze a hallal. 
Tedd tepsibe a krumplit és a halat, majd a tojást, olivabogyót és a petrezselymet a tetejére. 
Süsd a sütőben amíg meg nem pirul a teteje.


Az eredeti recept angolul: