A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. november 10., hétfő

A hires Golegã-i lovasar

Tavaly lattam a tvben egy kozvetitest a legnagyobb portugal lovasarrol es azota arrol almodoztam, hogy egyszer elmenjek. Most hetvegen sikerult is.
A vasar nagyon sok embert vonz, allitolag mindenki vesz itt legalabb egy kalapot vagy csizmat maganak.  Paulonak vettunk boinat, nekem meg penztarcat. :-D
Nagyon sok szep lo, szamar es poni volt es lattunk dijugratast es munkalovas versenyt is. Paulo meg sosem latott lovasversenyeket, de nagyon tetszik neki, ugyhogy legkozelebb is megyunk majd.
Viszont a loszerszamok nevet nem tudja, de majd kikeresem portugalul es megtanitom.

Egyebkent a vasar egy picit a rongyrazasrol is szol, a sok gazdag foldtulajdonos meg menestulajdonos idejon es legalbb napi egyszer belovagol, bekocsikazik a nep koze. Ami eleg hulyeseg, mert van , aki nagyon nagy sebesseggel. A nagykepu arcokat egyszer erdemes latni, hogy mit tesz az emberrel a sok penz. Markas, draga ruhakban taposni a sarat meg a losz*t.

Golegã egyebkent a lovak fovarosa, elkepeszto nagy hazak vannak a varoson belul, ahol loistallo es meg sajat lovaspalya is van. Vicces latni, amikor egy garazskapubol elojon egy lo.

Amugy nagyon tetszett, jovore is szeretnek menni.

Autoval nem!


Csacsik


Elado

Itt koroznek az emberek

Bulizik a lo is


Garazs


Dijugrato verseny

Az uj boinaval

Minden lovas

Meg a muanyaggyujto is

Paradezas

Hagyomanyos ruhaban paradezas


A kedvenc loszinem, palomino



A no fejet erdemes megnezni...

Saramagoval