A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. október 20., hétfő

Latogatas a Varela Crujo Ganadarian

A hetvegen Bejaban volt a Rural Beja nevu rendezveny, ahol a loversenytol kezdev mindenfele program volt a mezogazdasaggal kapcsolatban. Az egyik ilyen volt, hogy meg lehetett latogatni egy ganadariat, azt a helyet, ahol a bikaviadalokra tenyesztik a bikakat. Ebbol csk 20-30 van az orszagban es sajnos egyre kevesebb, mert igazabol nem hoz profitot. A tulaj meselte, hogy ezt meg a nagyapja alapitotta es ok folytatjak, de bajban van az, akinek nincs masbol beveteli forrasa. A nagyapa regisztraltatta a billogot Portugaliaban es Spanyolroszagban is.
Errol a ganadariarol szarmazott az elso olyan paortugal bika, aki kegyelmet kapott a bikaviadalon. Ez azt jelenti, hogy olyan jo volt, hogy a matador nem szurta le. A harmadik bika is innen valo volt es meg ma is el.
Busszal vittek mindet Bejabol, kb. egy ora volt az ut. Olyan 50-60 ember lehetett. Aztan harom traktorra felultettek mindenkit es bevittek a bikak koze. A bikak 5 evesen mennek a bikaviadalra. Ha csak bikak vannak, tehenek nelkul, akkor nagyon bekesek. A portugal gulyast campinonak hivjak. Mindet a fo gulyan kalauzolt, hol a traktoron, hol a lova hatan. A vegen pedig az elmaradhatatlan borivas. :-D

A szupersztarok

Varela Crujo Ganadaria 








Campino