A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. január 17., péntek

"Rémáram"

Mikor szeptemberben beköltöztünk, el kellett intézni, hogy a számlák a nevünkre és ne a főbérlőhöz jöjjenek. Ehhez nem is kellett mást tenni, csak betelefonálni. Aztán ők kiküldték a szerződést és el is lett volna intézve az egész.
Akkor lepődtünk csak meg igazán, mikor az első számlát megkaptuk. Iszonyatos összeget kellett volna befizetnünk és ezzel együtt havonta is, mivel ebből számolták ki az átlag fogyasztásunk.

Amikor jobban megnéztük az elszámolást, akkor döbbentünk rá egy igencsak fontos dologra.
Az első hivatalos leolvasás és a második között két nap telt el. Ami még nem is lenne baj, de valószínű, hogy az első értéke rossz volt, mivel akkora fogyasztás jött ki, amit még a rendszerünk sem bírna akkor sem, ha mindent két napig folyamatosan használtunk volna. Ergó a fogyasztásunk technikailag lehetetlen volt.

Még aznap bementünk Évorába reklamálni és ott mondták, hogy oké, kijönnek újra leolvasni. Ezzel mi meg is nyugodtunk. Egyébként két-három naponta olvastuk le az órát, hogy mi is adminisztráljuk a fogyasztást.

Aztán megkaptuk a következő számlát, amin ugyanúgy az első két leolvasás értékéből számolták a havi átlagfogyasztást. Oké, megint Évora, ügyfélszolgálat, másik ügyintéző... Aki persze gyors korrekciót és végre nyugalmat ígért.

Hát nem így lett. Január elején Paulo bankszámlájáról levették az összeget. A hibásat.

Aznap megint Évora, Vásárlók könyvében panasztétel stb, 20 napon belül válasz.

A válasz az volt, hogy ők nem értekenek egyet a reklamációnkkal és jogosan vették le a pénzt...

Tehát technikailag lehetetlen fogyasztásunkat, amit első két alkalommal még megértettek és korrigálni akartak fizessük (vagyis már kifizettük) ki.
Vagyis tök feleslegesen mentünk be háromszor meg ugyanott vagyunk ahol eddig, mi fizessünk sokat, amiből azután majd úgyis korrigálni kell.
Milyen jó, hogy ők gazdálkodnak majd a mi pénzünkkel és kamatoztatják aztán majd "levásárolhatjuk" jövő évre.  Ha persze még mindig itt fogunk lakni...

Jól fel is kéne jelentenünk őket a fogyasztóvédelemnél.
De náluk a vevő az első (szar).