A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. január 9., csütörtök

Camarões à guilho

Mivel jovo heten utazom Magyarorszagra viszonylag hosszabb idore, Paulo tengeri herkentyuket foz nekem az utolso napokban. Nagy kedvencem a garnelarak fekete tesztaval es a rizses polip is.
A tengeri eteleket tudni kell nagyon jol elkesziteni, egeszsegesek is.
Az egyik ilyen garnelarak verzio, amit eloetelkent eszunk a Camarões à guilho.

Elkesziteni nagyon egyszeru.
A kovetkezo hozzavalok kellenek:
garnelarak
olivaolaj
chilli paprika por
so
fokhagyma
feher bor
petrezselyem

Eloszor a fokhagymat es chillit piritjuk meg olivaolajban. Majd  a garnelarakot tesszuk bele az egyik oldalan, majd megforditjuk, mikor mar rozsaszines lesz. Aztan beletesszuk a bort, kb 2 percig majd elzarjuk, beletesszuk a petrezselymet es lefedjuk.

Kenyerrel lehet enni.