A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2015. március 10., kedd

Szalagavato es a keresztapa

A hetvegen elmentunk a vegzos diakok szalagavato baljara. A bal elsodleges celja, hogy feltuzzek rajuk a vegzosoknek jaro szalagot es hogy a diakok penzt gyujtsenek a husveti kirandulasukra (ahova tanarok nelkul mennek).
Minden diak megker egy vagy ket tanart (egy keresztapat es egy keresztanyat), akik a szinpadon alnyujtjak a szalagot. Olyan szalag ez, mint amit a szepsegkiralynokre szoktak tenni.
Egy masik szalagra a tanarok es a diakok is irnak es rajzolnak, azt emlekbe meg lehet tartani.
A keresztszulok pici ajandekot szoktak adni a diakoknak. Mi harom cserepes viragot vettunk, mert minden keresztgyereke lany volt Paulonak.
Este 10-kor kezdodott. A lanyok es a fiuk nagyon durvan ki voltak oltozve, szerintem mindenki vett erre az alkalomra egy draga ruhat. A szulok mar kevesbe.
Mindenkinek volt sajat asztala a csaladtagolnak es volt egy a tanaroknak. A csaladok hoztak innivalot es ennivalot. Ami meginkabb fura volt, hogy a tanarokra senki nem gondolt. Ok a diakok vendegei voltak es nem hiszem, hogy olyan nehez lett volna osszedobni par eurot, hogy legyen az asztalon valami innivalo es ragcsalnivalo.
Mi hamar leleptunk Pauloval, mivel masnap 9-re a bicikliturara kellett mennunk.  A buli reggel 7-kor ert veget.
A szalagtuzes elott unnepelyesen bevonultak a voros szonyegen es tancoltak. Aztan a szalagtuzes utan tancoltak a szulokkel.