A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2014. május 2., péntek

Sajt-, kenyer es mezfesztival Mértolaban

A mult hetvegen hosszu hetvege volt itt, az aprilis 25-ei unnepsegek miatt. Paulo barataival Mértola es kornyeket jartuk be. A fo ok az volt, hogy sajt-, kenyer- es mezfesztival volt.
Az elso nap Pulo do Loboba mentunk. Ez egy szuk szoros a Guadiana folyon. Turaztunk is. Az utvonal nem hosszu (5 km), de az egyik reszen eleg nehez haladni a sok ko es szuk utak miatt.











Este itt vadkempingeztunk. A legkozelebbi faluban volt kozossegi WC es zuhanyzo. Nagyon tiszta. Sajnos ennek az az oka, hogy nagyon szegeny emberek elnek itt, es sokuknak nincs furdoszobajuk. Tobbnyire pasztorkodasbol es mezogazdasagbol. A kocsmaban beszelgettunk is egy nagyon elkeseredett juhasszal. 60 eves es egesz eleteben juhokkal foglalkozott. Most, 5 evvel a nyugdij elott elbocsajtottak. Meselte, hogy a megmesszebb hely, ahol eddig eleteben volt innen 300 kmre, Portugaliaban van.

Masnap Mértolaban neztunk korul es finomakat ettunk a fesztivalon. Vettunk sajtot, bort es makkbol keszult lekvart is.









Aznap delutan elmentunk Mina de São Domingosba, ez egy regi banya volt, ahol mindenfele ercet banyasztak tobb mint 100 evig. A hatvanas evekben zartak be. Este a faluban aludtunk. Itt is volt kozossegi zuhanyzo es nagyon szep helyen kempingeztunk.