Ma édességpartira voltam hivatalos, csupa brazil édességgel. Az egyik mandulás, kókuszos krém volt. Cocada a neve. Olyasmi íze volt mint a Raffaelonak.
Cocada és a készítője :-) |
Itt van csomó recept angolul:
A lényeg, hogy kókuszt, sűrített tejet és cukrot kell összefőzni és belekeverni a mandulát.
A
második édesség ugyanez volt, csak kakaósan, a Cocada Queimada.
Kakaós cocada |
A harmadik egy maniókalisztből
készült sütemény volt.
Nekem ez ízlett a legjobban. Sajnos a hozzávalók csak Brazíliában kaphatók. |
A negyedik a tápióka volt, amit én édesnek hittem, mert
maniókaliszt és kókusz volt vajjal összekeverve, palacsintasütőben megsütve és
a közepén sajt. Olyan semleges íze volt, reggelire is szokták enni.
Kinézetre olyan mintha tükörtojás lenne. |
Fő fogásnak volt Benedikt tojása, ami egy amerikai étel. Toast kenyéren sült szalámi, tükörtojás és a tetején sajt és valamilyen fűszer.
Benedikt vagy Benedek tojása |
Degeszre ettem magam az édességekből, a szemem sokkal többet
kívánt, mint a testem.
Vidám csevegésbe torkollott aztán, kielemezve a pénteki
bulit. Jó érzés barátok közt lenni.
Remélem velük kapcsolatban fogunk maradni, ha hazamegyek.
Szeretem ezeket a csészéket. |
Pózolok a világ legkisebb serpenyőjével. Nekik kettő is volt belőle. |