Vettunk az Iszlam Fesztivalon egy receptes konyvet, amiben marokkoi tajine receptek vannak. A konyv spanyol nyelvu, de sikerult kiigazodni.
Eloszor egy aszalt szilvas, csirkes tajine-mot csinaltunk meg belole. Nekunk van tajine-unk (ez a marokkoi agyag fozoedeny) es abban keszitettuk el. De sima labosban is lehet. Mivel Redondoban nem tudtunk mast venni, csak aszalt sargabarackot 8meg mazsola sem volt), igy azzal keszitettuk el. szerintem barmilyen aszalt gyumolcsot lehet hasznalni. Mazsolaval a legolcsobb.
Ahogy mi csinaltuk:
fél csirke
olivaolaj
1 voroshagyma
3 gerezd fokhagyma
mrouzia fuszerkeverek, de ehelyett kell tenni bele
gyomber vagy gyomberpor
kurkuma
fahéj
viz
Az aszalt gyumolcsos szosz:
aszalt szilva/mazsola/barack
cukor 3 evokanal
1 evokanal vaj
fahejpor es fahejrud
Dekoracio:
mandula es szezammag
Eloszor megpiritjuk a hagymat, fokhagymat, olivaolajat, fuszereket es a csirket majd ontunk hozza vizet. Nem kell nagyon sokat, mert akkor felhigitjuk a fuszerkeverekunket.
Az aszalt gyumolcsos szosznal meg kell olvasztani a vajat, a cukrot es osszekeverni a tobbivel. Mi ezt talalaskor adtuk hozza a szezammaggal es a mandulaval egyutt. A mandula hejat konnyu leszedni, ha elotte egy percig forro vizbe tesszuk.
Elsore nem sikerult rosszul, bar kicsit sok vizet tettunk bele.