A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2015. május 27., szerda

Alentejoi salataleves vagy porcsinleves

Tegnap Paulo csinalt salatalevest. A salatank mar kezdett felmagzani es keseru volt mar arra, hogy nyersen egyunk belole, de a salatalevesbe meg pont jo volt.

A leves receptje a kovetkezo:

Osszetevok negy fore:
2 salata vagy porcsin
2 kecskesajt,
koriander vagy petrezselyemzold,
2 fej fokhagyma,
1 fej voroshagyma,
bors es so
tojas vagy fott krumpli

Elkeszites:
Salata megmosasa es felvagasa. Hagymat es a fokhagymat felvagni es olajon megpiritani. Tedd bele a salatat es egy leveskockat (nem kotelezo). Tedd bele a koriandert vagy a petrezselymet, ha szaritott. Ha friss, akkor csak talalaskor.. Mikor majd majdnem kesz, tedd bele a tojast vagy a krumplit es ne keverd tobbet meg a levest. Talalaskor add hozza a sajtot es a piritott kenyeret.

salataleves