A világlátás nagy nevelőiskola; nemesíti a szellemet, tágítja az értelmet és kiirtja az előítéleteket.


2013. november 29., péntek

Sericaia szilvalekvárral

A Sericaia (szrikaja) egy tipikus alentejoi sütemény. Paulo már nagyon profin készíti. Van kétféle speciális agyagtálunk, amiben készíteni kell. Az egyik egy teljes adagra vonatkozik, a másik félre.

Tegnap készült



Itt a recept:

10-12 szelethez

12 tojásfehérje
12 tojás sárgája
1 liter zsíros tej
1 citrom héja
6 teáskanál liszt
500g cukor
1 faéjrúd
őrölt fahéj
vanília

Össze kell keverni a tojássárgáját a cukorral, addig amíg olyan állagú nem lesz mint a majonéz.
Keverd össze a tejet, a fahéjrudat és a citrom héját majd forrald fel.
Ha kihült, add hozzá a lisztet, a tojássárjája-cukor keveréket és forrald fel újra.
Hagyd kihűlni újra. Addig verd fel a tojásfehérjét.
Miután kihűlt, óvatosan kanalanként keverd össze a tojásfehérjét a többivel. Vedd ki belőle a fahéjrudat.
Ezután kell beletenni az agyagtálba, megszórni a tetjét fahéjjal és magas hőmérsékleten megsütni.