Szerdán elmentünk sült malacot enni. Nagyon híres itt, főleg Melhadaban, ami Coimbrától kb. fél órányira van. Mi Coimbra egyik szélső részéhez mentünk, ahol a legjobb a malac. Alapjában véve én nem szeretem a disznóhúst, de meg szerettem volna kóstolni.
Mellé egy pezsgőszerű italt ittunk. Nem olyan erős mint a pezsgő, nincs benne annyi buborék. Nekem ízlett.
A malacot lehet kilóra rendelni, 30 euró 1 kg. Odaérkezésünk után 5 perccel már ehettünk is, nagyon gyors volt a kiszolgálás és az étterem is modern. A végén a számlát iPaden mutatták meg, ami nekem nagyon tetszett, mert nem nyomtatnak feleslegesen papírt, amit 30 másodperc után úgyis kidob az ember.
A malac nagyon finom volt, ropogós volt a bőre és puha a húsa. Nem mondom, hogy a kedvencem lett, de egyszer-kétszer meg tudom enni egy évben :-)